Magasinet NBS interview

Merete Helbech Hansen Kreativ kunstner der tegner, maler og fotograferer

Gir’ du et interview i Magasinet NBS?

 

Ja, tak. Jeg er frisk på et interview? 🙂

Mit kreative netværk er stort og stikker ud i alle retninger. Helle Susanne Pollas er en af de skønne kvinder jeg har mødt på min rejse og udover at Helle laver nogle herlige billeder, så har Helle da også banket et Magasin sammen, med fokus på det positive sammen med Majbritt Fuerbo. Magasinet NBS – Næste Bedste Skridt, som bl.a. kan læses i en Facebook gruppe.

Helle kontaktede mig og spurgte om jeg ville fortælle noget fra min kreative verden i et interview.. Det kom der et interview ud af som du kan læse her på siden.

Der er et link til en PDF fil hvor du kan læse hele magasinet med mange artikler og adre interview eller du kan scrolle og finde det aktuelle interview.

God fornøjelse 🙂

Her kan du læse hele Magasinet NBS på en PDF fil.

Magasinet NBS – Næste Bedste Skridt sept. 2018

Velkommen til gruppen NBS- Næste Bedste Skridt
Denne gruppe er tænkt som at skulle fungere som en slags bibliotek, hvor numre af online
magasinet NBS- Næste Bedste Skridt kan downloades fra. NBS udkommer hver anden måned næste gang 1. Nov 2018
Udover at kunne uploade bladet fra gruppen, er den også tænkt som et medie, hvor læserne også er velkomne til at uploade deres erfaringer med indholdet i artiklerne.
NBS er et online magasin, som handler om foretagsomhed, om at give dig fif til at nå dine mål, at få inspiration til at opnå dine drømme, også når du er vågen!
Bladet vil indeholde mange forskellige temaer og emner, som kan inspirere og hjælpe dig på vej.
Der vil komme mange forskellige artikler. Vi vil bringe meget forskellig viden, fra den nyeste forskning indenfor bl.a. Positiv Psykologi, men også interviewe en masse fantastiske mennesker, som vil dele deres erfaringer med dig.
I er også velkomne til at komme med gode ideer til indholdet, som vi prøver at gøre så varieret og spændende som muligt.
Vi håber, at du vil tage godt imod magasinet, som kan downloades gratis fra denne gruppe.
Mange hilsner fra redaktionen i NBS -næste bedste skridt
Majbritt Fuerbo og Helle Pollas

Her kan du læse Magasinet NBS’s interview med med fra august 2018

Magasinet NBS – Næste Bedste Skridt side 52-59 Interview med Merete Helbech

Dette nummers kunstner Merete Helbech Hansen Nummerets kunstner er Merete Helbech Hansen fra Præstø som maler de skønneste farverige malerier NBS har interviewet hende – læs hendes spændende fortælling og lad dig inspirere af hendes glæde for at male.

Merete Helbech Hansen Kreativ kunstner der tegner, maler og fotograferer

Merete Helbech Hansen
Kreativ kunstner der tegner, maler og fotograferer

Hvornår startede du med at male?

Faktisk har jeg tegnet og malet fra helt lille. Jeg har tegninger fra før skolealderen og lavede min første udstilling ”Losilana” hjemme i stuen da jeg var omkring 8 år. Solgte faktisk ret godt til familien og naboer af de malede papplader der var malet med vandfarve. Faktisk ret sødt af dem – og i dag ved jeg også, at det er vigtigt.

Jeg var privilegeret som barn hvor kunst og kultur var en naturlig del af livet. Louisiana blev flittigt besøgt, deraf navnet på min første udstilling, som jeg altså ikke kunne udtale korrekt.

Vi boede i Virum nær København, hvor min far var reklamemand og jeg fik mulighed for at komme med på tegnestuerne. Muligt jeg ikke havde fortænder, men der stod måske 50 af de fede tusser foran mig, og jeg var som i himlen. Talentet viste sig i en tidlig alder og lysten var der, så det kunne egentlig kun gå den vej.

Da jeg blev konfirmeret fik jeg mit første staffeli, lærreder og oliemaling. Dog er oliemalingen skiftet ud med akryl men det vil altid være en del af mig at male.

 

Akrylmalerier malet sommeren 2018 "Hunger of life" 80x80 Merete Helbech Hansen
Akrylmaleri malet sommeren 2018
“Hunger of life” 80×80
Merete Helbech Hansen

Hvor får du din inspiration fra?

Jeg kan blive inspireret af hvad som helst, og jeg skaber indefra og ud. Jeg har en voldsom skabertrang, så ja, jeg maler, men tegner og fotograferer også – og mange andre projekter, hvor jeg nogle gange må bede om hjælp fra andre fagfolk.

Nogle gange kan mine idéer føres ud i livet, andre gange ikke. Min hjerne er som en motorvej med flere baner. Det kører bare…

Hvad giver det dig at male?

Jeg kan få cravings for at male. Jeg kan vågne om natten og må bare nedfælde mine tanker. Til det, er den digitale tegneplade optimal og uden at svine med farverne. Jeg tegner på min tablet stort set hver dag, ofte flere gange.
Så hvad det giver mig, er nok snarere; at det er et så vigtigt værdisæt at skabe, og tage mine sanser i brug.
Meget vigtigere end at blive underholdt og forholde mig passiv.
Hvad betyder mest for dig, når du står hvordan et helt nyt blankt lærred?
Jeg maler ofte i serier. Dvs. jeg maler flere malerier på samme tid eller i en koncentreret periode. Når jeg så er færdig med måske to, ti eller 20 malerier – så kan jeg være helt ”maletom” – og når så jeg stiller mig foran lærredet igen, kan jeg tænke at ”Jeg kan ikke male mere. Magien er væk. Jeg kommer aldrig til at male igen. Det bliver noget hø og møj”.

Akryl maleri 120x100 fra serien "Black &White" Merete Helbech Hansen
Akryl maleri 120×100 fra serien “Black & White”
Merete Helbech Hansen

Det tager jeg så meget roligt og så begynder jeg bare at lave nogle tilfældige strøg og så pludselig har jeg glemt at jeg for to timer siden sagde, at det var slut.

Hvad er dit bedste male-fif til en som måske aldrig har prøvet det og som gerne vil i gang?

Hvis lysten er der, så bare gå i gang. Få fat i noget maling eller nogle tusser, find en gammel avis og tegn overskæg og sjove hatte. Hop så derfra over på papir og tegn hvad der falder dig ind.

Kig rundt, der er tusind ting omkring dig. Inde som ude. At tegne er at se og mærke. Så fingrene ned i malingen og tvær bare farven ud. Helt uden formål.

Formålet skal nok komme, men der er en spændende rejse der venter.

Kontakt en kunstner, tag en workshop på et par timer, måske 1 til 1 og mærk efter om det gør godt.

Inden jeg fyldte 18 år gik jeg allerede hos en kunstmaler i Charlottenlund. Ulrik Hoff lærte mig nogle grundlæggende ting indenfor croquis, det nøgne menneske, farve og former. Jeg gik der igennem nogle år og det lagde en god grundforståelse for at både tegne og sammensætte former og farver.

Du er jo vant til at udstille? Hvordan er det? Hvilke udfordringer, hvilke positive oplevelser, erfaringer har du med at udstille?

Første gang jeg udstillede følte jeg mig virkelig blottet. At sådan vise sine inderste talenter frem og blive beskuet er ganske grænseoverskridende.

Når man rykker på sig, vil der altid være nogen som roser og bekræfter dig, men også kritiserer dig den anden vej.

Ærgerligt hvis det er den ene negative bemærkning, der får lov at overskygge de mange positive, men der skal lige noget ”hård hud” til.

Skønt er det når folk så faktisk køber ens kunst. Det er en herlig anerkendelse og jeg føler altid noget ydmyghed over at folk vil have mine ting hængende.

Det gør mig både stolt og ydmyg.

Penge er ikke alt, men som kunstner er penge gennem salg en vild energi og stærk brændstof til nye projekter.

Hvad vil du anbefale NBS´s læsere, hvis de gerne vil i gang med noget nyt i deres liv?

Ofte er den største forhindring, ved at skabe forandringer FRYGT, det kan være reelt nok, men det er gerne vores egen fantasi der blæser frygten op.

Frygten har det faktisk med at forsvinde, hvis man bare går i gang og bliver optaget af hvad man nu havde til hensigt.

Frygten for nederlag, altså at man mislykkes – sætter man jo også selv barren for.

Jeg har malet utallige ”mislykkede” malerier, som jeg jo så bare har malet over. Nogle har jeg gemt for at minde mig selv på udviklingen.

Det er jo sådan, at ”det vi gør, bliver vi gode til” så det er jo egentlig bare at starte.

Man kan også spørge sig selv, hvor stort det reelle ønske er. For nogle gange handler det om noget helt andet.

Forandringen skal ligesom have et formål som er berigende og tilfredsstillende for en selv. Det overordnede formål kommer først senere.

Velmenende venner og familie kan komme til at tale en fra, eller en ned. Det er kun dig der kan se din verden fra din side. Så ja MOD skal der til for når du begynder at ”rokke på stolen” kan omgivelserne godt blive usikre.

Jeg anbefaler at være åben for nye inputs og bekendtskaber. Være opsøgende og kom ud. Der sker noget når vi forlader det vante, og så er det skønt at vende hjem og bearbejde. Så lad dig inspirere og bare gør noget – bare et eller andet.

Du skal bare vide at der er risiko for at dit liv aldrig bliver det samme igen. For har du først mærket det kreative sus, så vil noget maling på nogle lærreder måske pludselig blive vigtigere end at se dit tidligere yndlings-TV program 🙂 God fornøjelse/M

Merete Helbech Hansen med et af hendes cykelportrætter, frisk fra printeren
Merete Helbech Hansen med et af hendes cykelportrætter, frisk fra printeren hos Rafi Kontorforsyningen i Vordingborg

Hvis du vil se mere af hendes kunst, kan Merete Helbech kontaktes på:

Merete Helbech Hansen Kreativ kunstner der tegner, maler og fotograferer

Workshop, inspirator og sparring.

Smedestæde 9, Skibinge 4720 Præstø

Mobil: 4076 6990

Email: artbymerete@gmail.com

Facebook.com/artbymerete.dk

Instagram: @artbymeretehelbechhansen artbymerete.dk