En meget original Amadeo

Frit tolket som en parafrase af Merete Helbech Hansen i 2015

I november 2015 faldt hammeren tungt i et auktionshus i New York, da Amadeo Modigliani’s værk “Nu Couché” blev solgt for 1,2 milliarder.

På en kunstauktion i New York blev dette maleri solgt for den nette sum af 1,2 milliarder. Om der var kø ved jeg ikke men inspireret blev jeg til at lave min egen version af maleriet. Fotoet er fundet på nettet i forbindelse med pressedækningen.
På en kunstauktion i New York blev dette maleri solgt for den nette sum af 1,2 milliarder. Om der var kø ved jeg ikke men inspireret blev jeg til at lave min egen version af maleriet. Fotoet er fundet på nettet i forbindelse med pressedækningen.

Det originale værk "Nu Couché" af Amadeo Modigliani som blev malet i 1917-19

Det originale værk “Nu Couché” af Amadeo Modigliani som blev malet i 1917-19

Amadeo’s “Nu Couché frit tolket som parafrase med humor og kant.

Det fik mig til at fatte pennen og skabe min egen original efter værket. For en sikkerheds skyld – læs: humor, tegnede jeg en post it med “COPY” og OFFER”. Behørige bjælker dækker for hvad sarte sjæle på Facebook kan rystes af nu godt 100 år efter værket er blevet skabt, for med nutiden tegnegrej ville jeg jo lave den digitale version på tegnepladen.

At lave et værk med kant og humor udfra et velkendt originalværk kaldes en parafrase, som typisk er lavet med både kærlighed og galskab til det oprindelig værk.

Dette blev så min “Amadeo” og nu kan det komme til at bo i dit hjem – uden at du skal have 1,2 milliarder op af lommen.

Frit tolket som en parafrase af Merete Helbech Hansen i 2015
Frit tolket som en parafrase af Merete Helbech Hansen i 2015

Amadeo’s Nu Couché printet og signeret i A4 størrelse

Kr. 125.- plus evt. porto kr. 50.-

Bestil på 4076 6990 eller artbymerete@gmail.com

Amadeo's "Nu Couché frit tolket som parafrase med humor og kant. Tegningen er også udstillet hos Rafi Kontorforsyning Algade 30 Vordingborg
Amadeo’s “Nu Couché frit tolket som parafrase med humor og kant.

Min “Amadeo” kom i hænderne på Redaktøren på Sjællandske i Vordingborg, og hans begejstring blev kvitteret med en avisartikel og en forside. Total fedt og skønt

Og pludselig var en af mine tegninger på forsiden, fulgt op af en artikel inde i avisen. Sjællandske 11. december 2015
Og pludselig var en af mine tegninger på forsiden, fulgt op af en artikel inde i avisen. Sjællandske 11. december 2015
Hurtigt blev min "kunst" brugt til at pakke fisk ind i
Hurtigt blev min “kunst” brugt til at pakke fisk ind i

Be the first to comment

Leave a Reply