“Du skal tegne cykler”

Ole Pedersen, Ørslev Turisttrafik med sin egen Team Rynkeby Bianchi cykel. Foto: Merete Helbech Hansen

“Du skal tegne cykler”. Sådan lød ordene fra Ole Pedersen fra Ørslev Turisttrafik, efter at han lige var hjemvendt fra Paris og Team Rynkeby cykelløb 2015. Og han havde dårligt smidt sine cykelspænder.

Ole Pedersen med i firmaets cykeltrailer.
Ole Pedersen med i firmaets, Ørslev Turisttrafik cykeltrailer. Foto: Merete Helbech Hansen

Jeg gik så i gang med at tegne cykler. Uden at vide hvad Ole havde i tankerne, men i tillid efter flere års tidligere samarbejder.

På Facebook efterlyste jeg cykler som jeg kunne starte op med at øve mig på nogle cykler og det væltede hurtigt ind med cykler i alverdens former og farver. Det blev jo den rene cykelfest og efterfølgende har jeg lavet adskillige cykelportrætter på bestilling efter foto.

Ole Pedersen, Ørslev Turisttrafik med sin egen Team Rynkeby Bianchi cykel. Foto: Merete Helbech Hansen
Ole Pedersen, Ørslev Turisttrafik med sin egen Team Rynkeby Bianchi cykel. Foto: Merete Helbech Hansen

Det viste sig snart at det var Oles gule Team Rynkeby cykel at jeg skulle tegne. Den cykel har jeg kunne bruge som model og har jeg nærmest tegnet fra alle vinkler.

Nogle af de mange tegninger er også blevet set af andre Team Rynkeby ryttere så der er blevet vekslet idéer og tanker undervejs – som nu i en spændende proces.

Ole Pedersen's egen Team Rynkeby cykel fortolket af min streg
Ole Pedersen’s egen Team Rynkeby cykel fortolket af min streg. Flere af cykeltegningerne er udstillet hos Rafi Kontorforsyning Alagde 30 i Vordingborg. Tegning: Merete Helbech Hansen

I den proces har jeg hørt om imponerende præstationer. Ryttere som dagligt passer deres ordinære jobs og opgaver, som smider alt og kaster sig ud på i et cykelløb til Paris til fordel for Team Rynkeby og Børnecancerfonden. Forestil dig at sidde 10 timer på en cykel – og ikke bare en dag. Det er så imponerende.

At Ole er passioneret og dedikeret omkring dette projekt lyser langt ud af ham. Faktisk er han ikke til at stoppe når han fortæller om hvor mange ruteoptegnelser, ruter der selv skal testes og køres igennem, hoteller der skal bookes til flere tusinde ryttere og ligeså mange følgere osv. osv.. Det er fuldstændig vanvittige hektiske 1200 km over 8 dage. Der bliver indsamlet millioner som går direkte til Børnecancerfonden som de velfortjente stolte gule ryttere har svedt og knoklet sig til.

Lørdag d. 9. juli 2016 går det løs og lige nu står det hele på gloende pæle. Ole Pedersen og hans team på Ørslev Turisttrafik sørger for at hele logistikken bare er i orden og alt klapper.

Jeg glæder mig over at Ole Pedersen sagde at jeg skulle tegne cykler – og jeg tegner videre.

Ønsker hele Team Rynkeby en fantastisk tur til Paris.

BFC_Logo_CMYK Team Rynkeby Ringe

Be the first to comment

Leave a Reply