Julekalender

Den evige julekalender

Merete Helbech. Julekalender

Julen kommer troligt hvert eneste år

Alligevel kommer julen ofte som en “overraskelse” og med en fart at det bliver en hektisk og stresset tid hvor hygge og de egentlige ønsker for julen, udsættes eller springes over. Denne julekalender er lavet ud fra nogle af mine gamle julevaner og traditioner, og ud fra hvad jeg ofte må erkende at der springes over, hvis ikke jeg er opmærksom på det.

Notesbog

Notesbogen er vigtig, hvor man kan danne sig et overblik således at det bliver lettere at prioritere. Bogen gemmes fra år til år og kan indeholde alt fra madlister, gæster, julekort, opskrifter, gaveønsker, dagbog og meget andet.

Håber du kan finde inspiration og nyde kalenderen, om det så er i november eller efter juleaften at du læser med.

Ønsker dig den dejligste december/Merete Helbech

Merete Helbech. Julekalender
Tid til de stille tanker ??
Til dem vi mindes.
Til dem der står midt i sorgen.
Sorgen og smerten.
Den åbne og friske sorg.
Den gamle sorg.
Den sønderrivende sorg. Kompliceret sorg. Den tabubelagte sorg. Den taknemmelige sorg. Sorgen har mange ansigter og ingen sorg er ens.
Ingen mennesker er ens.
Sorg er undervurderet – sorg er kærlighed og en proces hvori at vi lærer at bære. Sorgens cyklus.
Taknemmelighed over at vi fik lov at være der, at opleve og kærligheden. At sortere i ligegyldigheder og trivialiteter. Huske, glemme og gemme.
Også her kan vi rykke mere sammen og bare være, uden så mange ord.
Ord kan blive støj. Bare mærke og hele, heale.
Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Så må der kysses ?
Find misteltenen og kys din udkårne i gulvet ??
Ønsker dig den dejligste december?

 

Merete Helbech. Julekalender
Nu vender lyset ?
På denne våde, grå og mørke dag kan vi glæde os over at det næppe bliver værre ?
Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Hvis nu man lavede chokolade og marcipangrise ?hele året. Så kunne det jo være at konfekten blev lidt kønnere, men det er jo ligesom en del af charmen og herligt smager det jo.
Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Tiden for juleposten er ved at rende.
Så tid for at sætte det sidste punktum og finde en postkasse ??✉?
Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Jul på døren, trappe eller sten. Lidt hø, en blomst. Gran og nisser. En helt lyskæde eller fuld skrald med blinkende lygter ? Indrømmet jeg ikke rigtig har julet derude endnu. Måske det bliver i dag? Det er jo hyggeligt ??? Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Smykker og sølvtøj, visner lidt hver dag. En gang om året får det lige en tur og jeg bliver forbavset hver gang, hvor flotte de bliver. ?? I køkkenskuffen har jeg al børnebestikket, bl.a. min egen dåbske i sølv. Da jeg er et julebarn er der julemotivet med den lille pige og svovlstikkerne. Denne ske er blevet min faste krydderi ske til brug i madlavningen. De øvrige små gafler og skeer er perfekte til prøvesmagninger, fiske oliven og fange kapers mm.. Pynter også fint i borddækningen, stukket i karrysilden eller den revne peberrod. Smykkerne shiner fra både øre, ringe halskæder og armbånd – og lyser om kap med julelysene ?? Så her en opfordring til at finde pudsekluden frem og glem ikke glorien ??? Ønsker dig den dejligste december?

3. søndag i advendt

Merete Helbech. Julekalender. Illustration
Det er søndag og flere kirker byder på fine oplevelser med orgelmusik og korsang. ???? Sådan en særlig oplevelse er jeg heldig at være blevet inviteret til ??? Kan man ikke nå kirken, så kan nettet bidrage med skøn musik i samme genre med og uden moves??? Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Smagen af jul ?? Julepålæg på rugbrød ? En øl og måske en snaps ? Pyntet bord med gran og i julefarver? Så er det lige i skabet ? Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Juledekorationer kan laves løbende. Efterhånden som julen kommer tættere på, kan man fristes til at skabe en ny frisk juledekoration. Med oasis kan dekorationen vandes og holder derved lidt længere. Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Så er det i dag vi synger ?? og bærer lyset ???? Pas nu på håret ?? Ønsker dig den dejligste december??

 

Merete Helbech. Julekalender
Risengrøden med nisseøl og frugtsaft. Det store julehit☃️ og forberedelserne til Ris alamanden. Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Den søde juletid ☃️? er også den skønne frugttid.?? Duften og smagen af clementiner, æbler og appelsiner. Det kan for en stund få os til at glemme alt om julekager, fedt og sul. Ønsker dig den dejligste december?

 

Merete Helbech. Julekalender
Julesokken ☃️, en hyggelig juletradition, hvor alle kan være med. Om det er et par pebernødder, en seddel med en dejlig besked eller initiativ om en fælles oplevelse. Børn må også godt putte noget i mors eller fars sok. Alle nyder at give eller overraske ? Skulle det ske at der ikke sker noget i sokken, så kan man jo selv fylde i. Ingen skal snydes ? Ønsker dig den dejligste december ?

2. søndag i advent

Merete Helbech. Julekalender
Hjerterum er den store gave? At lade sig afbryde af noget vigtigere, end det man lige er i gang med.✏ At åbne døren, når der bliver banket på. At tage telefonen når den ringer. Sådan blev min søndag ??☎️ Støvsuger færdigt i morgen ? Ønsker dig den dejligste december ??

 

Merete Helbech. Julekalender
Lad fuglene mærke festen og ikke kun i december.???? Andeskroget kan hænges op i træet. Kerner og frø kan købes og ofte er der guld i køkkenskuffen. Hirsefrø, solsikkekerner, rosiner, sesamfrø m.fl.. Rester fra pærer og æble er fuglene også vilde med. ?? Fedt kan man samle i madlavningen eller købe en gang svine- eller kokosfedt. Fuglene vil takke dig og hive vennerne med til fest ??? Ønsker dig og fuglene den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
I går blev jeg fristet i Netto ?? Økologiske brunkager lå lige der ?‍♀️ Kagedåsen er hevet frem og nu fyldt med Karen Volfs de bedste ? Helt igennem godkendt ??? Om jeg selv får bagt vides ikke, men nu er de første kager i hus, hvis der skulle komme gæstebud ??☃️? Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Er du også vild med servietter?? I alverdens farver, med og uden mønstre. Servietter der lystigt ryger i kurven, hvis farven og prisen matcher. Jeg bruger dagligt servietter og har en skuffe med et ganske velassorteret udvalg ?? I december bruger jeg juleservietter og der er altid spændende rester fra de foregående jul. Samtidig bliver skuffen ryddet op. En nem måde at gøre december lidt anderledes ?? Ønsker dig den dejligste december ??

 

Merete Helbech. Julekalender
Dagene bliver kortere og nætterne længere. ?☀️ Når solen er fremme er det bare om at fange den helst i naturen men ellers bare give sig 5 minutter for åben dør så man lige mærker varmen på næsen. ? Weekenden var våd, men mandag, tirsdag har solen vist sig, så satser på endnu en dag med noget sol ? Ønsker dig den dejligste december ?
Merete Helbech. Julekalender
Tænd lys og hygge med alverdens lyskæder ???? Ude som inde. Pynt op og lad lyset sprede hyggen ? Tid til at tjekke de gamle juletræskæder og måske lidt fornyelse ✨ Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Vores lugtesans er et meget stærkt sanseorgan og minder sætter sig faktisk i vores næser. ?? Rigtig meget jul er netop julens dufte og her er blomster som hyacinter svær at komme udenom. Dog skal der noget tålmodighed til, da blomsten stadig er i løget. Potterne er gerne plastik og farven på plastikpotten indikerer hvilken farve vi satser på at blomsten er, når den tid kommer. ?? Køb gerne flere løg og stil dem samlet. Nye løg kan suppleres så blomstring tidspunktet varieres. God fornøjelse ?? Ønsker dig den dejligste december ?

1. søndag i advent

Merete Helbech. Julekalender
2. december For at finde den indre julenisse må der musik til. ?? Nettet bugner med herlig julemusik, fra stille til tempo??? Youtube er fuld af det hele ?? At danse giver energi og glæde – og det er helt håbløs at være i dårligt humør, når man danser ??? Ønsker dig den dejligste december ?

 

Merete Helbech. Julekalender
Dejlige december ?? Gør december endnu mere dejlig og lige efter dit hoved. Lav din egen decemberbog og vælg selv dit fokus. Er det julen eller det nye år? Pynten eller træet? ?? Maden eller konfekten??? Gaver eller gerninger? ?? Dem du holder af og dem du mindes? Jeg ved at jeg nemt kan få flere idéer end jeg vil og kan udføre. ?? Det er tid for nytænkning og til det bruger jeg en notesbog, blyant og en tur i skoven for at få tankerne på gled og notere alle ideerne. Juledekorationen vil jeg lave i weekenden, så lidt fine ting i naturen finder jeg på min vej. Møder jeg affald kan det komme med i posen. Vil du med på december turen? med nydelse, til- og fravalg. Jeg ønsker dig den dejligste december ?

 

 

Følg også med på Facebook. Her er alle lågerne