Terrassemaleri – Kunst i uderummet

Få kunst i haven eller på altanen

Mit hjem fra 1777 som jeg har døbt til Kunstnerhuset set fra syd i haven, har terrassemalerier på både syd og vestsiden.

Når muligheden byder sig, er der intet som at kunne tilbringe mere tid udendørs. Luft, lys og natur er en lise for sjælen og der skal små ting til at tiden udendørs kan øges. Godt for både krop og sjæl. I min egen have er jeg vild med at lave små oaser og udendørs malerier – som jeg kalder Terrassemaleri. Finurlige installationer og ofte med noget humor.

Når man finder en gammel, altså en virkelig gammel ølflaske i havemulden, så er det da skønt at skaffe sig en humle hos en ægte ølbrygger i nabo landsbyen Ugledige Bryghus.
Når man finder en gammel, altså en virkelig gammel ølflaske i havemulden, så er det da skønt at skaffe sig en humle hos en ægte ølbrygger i nabo landsbyen Ugledige Bryghus.
Krydderurter har en væsentlig plads i min have
Krydderurter har en væsentlig plads i min have

Terrassemaleri er testet igennem flere år

Jeg har igennem flere år malet malerier som jeg har hængt udendørs, så det er med flere års erfaring at jeg har testet materialer, som bund, maling og efterbehandling at jeg kan sige at det holder til det danske vejr. Nogle af mine terrassemalerier hænger ude året rundt, andre tager jeg indendørs i vinterhalvåret.

Terrassemaleri der hænger ude på 6. år på mit drivhus. Materialevalget er godkendt.
Terrassemaleri der hænger ude på 8. år på mit drivhus.
Materialevalget er godkendt.

Kunst tiltrækker

I det offentlige rum opsættes der kunst. Med kunsten medfølger der ofte en debat om hvorvidt det nu er kunst, om det er pengene værd, om den kan bruges til noget eller om det bare er overflødigt det hele. Borgere valfarter til både de smukke og de “grimme” ting, som nogen nu har besluttet der skal prioriteres. Netop det  – viser at kunst er vigtig, også i det offentlige rum. Det er en lang tangent at komme ud ad, så jeg stopper den her og vender tilbage til det nære uderum. Det uderum som du har indflydelse på – nemlig din egen have, terrasse eller altan m.m..

Kunst i min egen have

Igennem årene har jeg forsøgt at skabe noget kreativt i min have. Fra barnsben har jeg eksperimenteret med planter, materialer og farver. Spændende er både sten, træ, vand og jord – og tilmed kan man få noget til at gro. Planterne har deres cyklus og blandet med noget grønt der består, er haven i en konstant forandring som vidner om at tiden går og alting udvikles og forandres over tid. Påvirkningen af vind og vejr giver det hele konstant forandring, patina, slidtage eller nedbrydning om det regner, sner eller solen står højt. Det nye og gamle spiller sammen og har hver deres charme alt efter funktion.

De gamle rustikke vægge på den "bevaringsværdige" tilbygning er skøn at dekorere. Så øjebæen er efterhånden elsket.
De gamle rustikke vægge på den “bevaringsværdige” tilbygning er skøn at dekorere. Så øjebæen er efterhånden elsket.

Terrassemaleri malet af mig – kan købes

Skab hygge og miljø i dit uderum, med et terrassemaleri. Kontakt mig for en aftale på 4076 6990 eller skriv på artbymerete@gmail.com. Kom hjem til mig og se udvalget på terrassemaleri eller måske et andet kreativt have projekt.

Priserne på mine terrassemaleri, er til at hænge ude. Mit valg på arbejdsmetode, materialer m.m. gør at de holder til både lys, vind og vejr og til en pris som man godt “nænner” at hænge ude. Jeg kan godt lide at skabe noget, man kan bruge uden at skulle overveje så meget. Bare ud i haven med maleriet og nyd farverne stadig efter afblomstring af de omkring værende blomster.

Terrassemalerier i alle størrelser. Kig forbi og se udvalget. Kontakt mig på 4076 6990 eller artbymerete@gmail.com
Terrassemalerier i alle størrelser. Kig forbi og se udvalget. Kontakt mig på 4076 6990 eller meretehelbech@gmail.com

Workshop – Vil lave dit eget terrassemaleri?

Workshop, Udensørs malerier, hvor du maler dit eget udendørs maleri til dit eget uderum. Du vil få lært om “hvilke” materialer og “hvordan”. Kort sagt, du kommer uden lærreder, maling og redskaber og kommer hjem med dit eget selvgjort maleri – lige til at hænge på sømmet “derhjemme/ derude” 🙂

Workshop – Vil du skabe kreative ting til uderummet?

Workshop, Skabende leg – ude, med fokus på udendørs kreative inputs. Vi maler skilte, dåser, pinde, potter og alverdens ting og sager der kan gøre ude livet mere berigende.

Fælles for disse workshops er at det så vidt muligt foregår udendørs i min frodige have, så der er plads til både fordybelse og til at give den max gas.

Tilmelding til workshops

Løbende afholder jeg forskellige workshops med enten flere eller 1:1 og du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du, alene eller m.flere ønsker at deltage i nogle workshops. Følg med her på siden, Facebook og Instagram, og tilmeld dig gerne mit Nyhedsbrev som jeg også benytter til at fortælle om stort som småt.

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev/mail her 🙂

Kontakt mig for terrassemaleri eller workshops på 4076 6990 eller meretehelbech@gmail.com

Glæder mig til at se dig her i Kunstnerhuset, inde – som ude 🙂